Kurz vaření - Vietnamská tradiční kuchyně II

19.11.2013 Thuy

Aktualizace

Pro velký zájem jsme se rozhodly tento kurz zopakovat - uskuteční se v neděli 2.3.2014 od 12:00 do 16:00 v kulinářském studiu Chefparade+ v Holešovicích. Kapacita kurzu je 15 míst a cena činí 1400,- Kč/osobu.


Na kurz ze můžete přihlásit přímo u našeho partnera Scuk.cz.  


Před Vánocemi pro vás chystáme poslední letošní kurz vaření, který bude zaměřený na tradiční vietnamské pokrmy. Ač jsou nudlové pokrmy v Česku ve velké oblibě, my samy nedáme dopustit na každodenní jídla, která se ve vietnamských restauracích a bistrech bohužel ještě nerozšířila.
 
Na co se tedy budete moci těšit? Představíme vám pět pokrmů, které se vaří v běžných domácnostech. Budete si sami moci vyzkoušet různé techniky úpravy jídel, které jsou ve vietnamské kuchyni nejvíce používány. Zde je orientační přehled navrhovaných pokrmů, přesné "menu" budeme ale přizpůsobovat aktuální dostupnosti surovin.
 
První pokrm - cá kho riềng (kapr s galgánem, neboli oblíbený "kaprobůček").
 
 © 2013 Marek Bartoš
 
Druhý pokrm - thịt bò xào cần nước (hovězí restované s čínským celerem).
 
 zdroj: http://bit.ly/17HWv8s
 
Třetí pokrm - sườn xào chua ngọt (vepřová žebírka se sladkokyselou omáčkou)
 
zdroj: http://bit.ly/HWBgUn

Čtvrtý pokrm - rau luộc chấm muối vừng lạc (vařená zelenina s opraženou směsí arašídů a sezamu)



 
Konkrétní zeleninu vybere podle aktuální dostupnosti sủovin v době konání kurzu.
Možná se divíte, proč vám na kurzu představujeme tak primitivní jídlo. Důvod je prostý - je to velice běžná a tradiční součást vietnamských obědů a večeří, která nám navíc připomíná rodný domov. Pokud se zeptáme našich rodičů, co mívali k jídlu jako malí, neřeknou závitky, ale vařenou zeleninu s muối vừng lạc neboli opraženou směsí arašídů a sezamu.

Pátý pokrm - canh bí đỏ nấu tôm (dýňová polévka s krevetami)
 
zdroj: http://bit.ly/1aDaDO4
 
 
Kurz proběhne 8. prosince 2013 od 12:00 v kulinářském studiu Chefparade+ v Holešovicích a kapacita kurzu je 15 míst.

Aktualizace


Pro velký zájem jsme se rozhodly tento kurz zopakovat - uskuteční se v neděli 2.3.2014 od 12:00 do 16:00 v kulinářském studiu Chefparade+ v Holešovicích. Kapacita kurzu je 15 míst a cena činí 1400,- Kč/osobu.   


Na kurz ze můžete přihlásit přímo zde.  


Těšíme se na váš zájem! :) 
 
Napsala Mai Huong