Během letošního jara-léta přibylo na pražské gastro scéně několik nových vietnamských restaurací a jednou z nich je i Madame Lyn, o které nám dal vědět sám provozovatel, pan Ha Minh. Do emailové pozvánky přiložil i voucher v hodnotě 600,- Kč. Ten jsem ale nevyužila a restauraci jsem otestovala inkognito. A jaké jsou tedy mé dojmy?
V posledních dnech zažíváme i v Česku nebývalé horko a mnohým z nás se zamotává hlava už jenom při pomyšlení na těžší pokrmy. Připravily jsme si pro vás recept na lehký papájový salát s krevetami (đu đủ znamená papája), který vás dostatečně zasytí, ale nezatíží vás na zbytek odpoledne. Spojení pikantní kreveto-arašídové pasty s křupavou papájou a voňavou thajskou bazalkou vám zaručeně chuť k jídlu vrátí!
Členky redakce Apetitu jsme provedly po Sapě a představily jim naše nejoblíbenější pokrmy z vietnamské kuchyně. Jak jim chutnaly? Dozvíte se v článku :)
V březnovém čísle Gurmetu jsme si s Olgou Šlesingrovou povídaly o vietnamské kuchyni, o tom, jak ji Češi vnímají nebo o tom, co máme rády z české kuchyně. Recept na oblíbený "kaprobůček" included ;)
Jaro k nám už podle kalendáře dorazilo, i když bychom to podle počasí nepoznaly. Snad se ale počasí už co nejdříve umoudří a na našem následujícím kurzu už bude svítit sluníčko :)