S Magdalenou Sodomkovou jsme si pro magazín Pátek Lidových novin povídaly nejen o jídle, ale také o tom, jak se chovat na návštěvě ve vietnamské rodině nebo jak udělat na vietnamskou tchyni a tchána dojem :) Celý rozhovor naleznete v PDF příloze.
Po delší pauze jsme si na léto pro vás připravily odlehčený kurz vaření, v němž vám ukážeme, jaká vegetariánská jídla nabízí vietnamská kuchyně. Kurz je určen nejen pro vegetariány, ale i ty, kteří si čas od času rádi pochutnají i na nemasových pokrmech.
zdroj úvodní foto: http://bit.ly/1jK9kzM
S klíčky mungo fazolí jste se už jistě setkali v rámci vietnamské kuchyně i mimo ni, a proto není potřeba je nějak zvláště představovat. V současnosti si je celkem běžně koupíte v supermarketech, ale také si můžete nechat naklíčit fazolky doma. Je to velice jednoduché! Povíme vám, jak na to ;)
Potraviny vyráběné ze sóji (sójových bobů) jsou velmi oblíbené nejen mezi vegetariány a vegany, ale těší se rostoucí oblibě i mezi jedlíky masa. Tofu patří mezi nejrozšířenější suroviny asijské kuchyně a jedním z důvodů, proč je tento pokrm tak oblíbený, je jeho schopnost přejmout chuť ostatních ingrediencí.
Pokud jste si tofu nebo sójové mléko také oblíbili, můžete si je snadno vyrobit doma. Povíme vám, jak na to ;)